Ресторанна критика: Айріш-паб

Паб розташований в самому центрі міста в підвальному приміщенні нещодавно відремонтованого готелю „Україна”. Але у відвідувачів з автомобілем, таки можуть виникнути проблеми, оскільки окремо передбаченого паркінгу для відвідувачів немає. Ззовні нічого примітного – вивіска закладу та скляна вітрина. В літній сезон на вулицю виставили парасольки, столики та стільці для відвідувачів, які дещо не відповідають самій концепції закладу і особливою зручністю не відзначаються.

Саме приміщення розбите на 3 зали розташовані один за одним. Загалом інтерєр закладу виконаний в червоно-зелених тонах: червоні стіни, зелені дивани. Скрізь розвішені гірлянди прапорців з ірландською символікою – чотирилисник, капелюх леприкона, підкова. Є декілька великих столів для зі зручними диванами для великих компаній. В першому залі знаходиться барна стійка, біля якої Вас ввічливо вітає персонал закладу. Особливістю другого залу є книжкова шафа на всю стіну, в якій стоять різні книги та цілі серії книг (було помічено клієнтів закладу за переглядом книг). Інтер’єр третього залу більше присвячений музичній тематиці: платівки, гітари, фото музикантів. Також в залах є по декільа телевізорів, які постійно показують якийсь музичний канал, але при цьому фонова музика грає суто національного напрямку, що допомагає підкреслити колорит закладу. Приємна особливість закладу те, що в ньому не палять! Загалом дуже затишно!

Стосовно обслуговування в мене ніяких нарікань ніколи не було. Скільки разів я вже там бувала, мене завжди вітав при вході персонал, могли підказати стосовно вільного столика, меню приносили одразу і що дуже важливо – жодного разу не хамили! Самі офіціантки вдягнені в охайні національні ірландські костюми (хоча не знаю, на скільки вони справжні)). У закладі завжди була чистота як в самому залі, так і в туалеті (в чоловічий не зазирала, але казали, що теж все там добре)). Замовлення чекала не довше 20 хвилин у великий наплив відвідувачів, що є хорошим результатом. Рахунок приносили по першому проханню і з рештою не затягували.

Саме меню мені подобається – виконанано кельтським шрифтом (так його можу назвати) українською та англійською мовами, є фото деяких страв, а під стравою є її опис і вихід, а також додано декілька хороших жартів. Меню досить різноманітне, хоча теж виконано з нахилом на Ірландію. Наприклад, ірландський горщик по-середньовічному (54 грн.), ситна страва на любителя (відверто кажучи, я не дуже оцінила дерунну массу в ньому, хоча і чула схвальні відгуки саме про цю страву). Чоловіків порадує величезний вибір пива, як на розлив, так і пляшкового, а також закусок до нього. Розливний Гінес коштує 17,3 грн (за 0,25 л), а до нього дуже смакують кільця цибулі з гірчичним соусом (19 грн) (дуже мені смакують і все ніяк не розгадаю секрет їхнього приготування). Для жіночої компанії там теж знайдеться дещо смачненьке, наприклад, салат „Цезар” (35 грн) (легкий, ситний і смачний зі спеціальною заправкою), безалкогольний „Мохіто” (25 грн) (хоча вихід 350 мл, але було більше льоду), тірамісу (29 грн). А для дуже великих компаній є спеціальні пропозиції. Одним словом, кожен знайде щось для себе, хоча ціни трішки вищі за середні!

На столиках є флаєри з смачними новинками закладу та спеціальними пропозиціями, що допомагають бути в курсі новинок. А для затятих інтернет-користувачів є безкоштовний Wi-Fi.

Також паб проводить тематичні вечірки, не часто, але вони є. А з четверга по неділю атмосферу в пабі створюють музиканти. Не раз мені траплялось слухати Льошу та Пашу і щоразу заслухаюсь ними! Бачила як рвуться у них струни, а це може свідчити тільки про душевне виконання. „Корида” і „Стяги на стяги” гурту Бумбокс викликають теплі спогади і дрібненькі мурашки бігають по тілу))) Молодці хлопці!

Загалом серед плюсів та незначних мінусів, сподіваюсь у Вас, як і в мене, залишиться приємне враження після перебування у цьому закладі, до якого хочеться повертатися знову і знову!

Юлія НАГЛЮК

ПЕРЕГЛЯДІВ: 2784